Nostemestarin teesit

Nostemestarin teesit


1. Kohota voi aina.
Kaiken aikaa käytössämme on tuhansia tapoja kohota. Ihminen kohoaa tehdessään jotakin, minkä kokee arvokkaaksi. Kohoamme katsoessamme elämän ilmentymiä ilon ja ihmetyksen vallassa ja kuunnellessamme keskittyneesti ääniä ympärillämme. Mieli kohoaa, jos sen antaa kohota.

2. Kaikki hyvä tehdään yhdessä.
Kukaan ei selviä elämästä yksin. Olemme tunnetasolla syvästi kietoutuneita toistemme kohtaloon. Tarvitsemme toisia kaiken ikää, toipuaksemme elämän iskuista, mutta myös saadaksemme tuntuman omaan ihmeeseemme. Jos tuo tunne on kateissa, sen löytää toisten avulla ja seurassa. 

3. Tunnusta tosiasiat.
Totea tilanne. Älä petä itseäsi, älä selitä, syytä tai syyllistä. Näe asiat niin kuin ne oikeasti ovat. Oikein näkeminen on ehto oikeiden johtopäätösten tekemiseksi. Kun näet oikein, toimit oikein. Simple as that.

4. Menestys alkaa sanasta "me".
Kaikki hyvä tehdään yhdessä. Kaikissa kisoissa voitto on monen ihmisten ansiota. Yhdessä tekemisen ylevin muoto on yhtenä toimiminen. Silloin kukaan ei ota kunniaa onnistumisesta itselleen, vaan tunnistaa ja tunnustaa toisten arvon. Monet ongelmat häviävät, kun sanan "minä" tilalle vaihtaa sanan "me".

5. Mahtava on tehtävä.
Jokaisella on mielessään raja siitä, mitä pitää mahdollisena. Tuota rajaa voi siirtää ajattelemalla toisin. Lakkaa odottamasta, että ihmeitä tupsahtaa tyhjästä. Käännä katseesi mahdollisuuksien maailmaan ja mahtavia juttuja alkaa tapahtua. Vasta tekemällä tiedät, mihin pystyt venymään.

6. Jokainen haluaa onnistua.
Jokainen ihminen haluaa onnistua ja viihtyä elämässään ja työssään. Kukaan ei halua kitua.
Ihmisiä voi monin tavoin auttaa onnistumaan, mutta jokaisen on tehtävä oma osansa urakasta. Jokainen istuu oman onnensa päällä.

7. Huipulla on aina tilaa hyville.
Minkä tahansa työn voi tehdä vähän tai paljon paremmin. Työsi tilaajilla ja palkkasi maksajilla (asiakkailla) on oikeus olla nirso ja vaatia hyvin tehtyä työtä. Matkimalla toisia kukaan ei voi pitkän päälle menestyä, on pelattava omaa peliä tai pelistä pois. Jokaisen on raivattava oma polkunsa.

8. Kohota niin kohoat.
Egoismi on aikamme vitsauksista viheliäisin. Se myrkyttää mielen. Oman edun tavoittelusta seuraa aina pettymyksiä ja pahaa oloa. Egoisti elää omien kuvitelmiensa kopissa, hänen maailmansa on ahdas ja ilma tunkkaista. Oikotie onneen löytyy kääntämällä katse itsestä ulos. Maailma on kiehtova paikka, täynnä ihmeilyn aiheita. Kuuntele ja kannusta niitä, joiden kanssa saat elää. Se on nopein ja varmin tapa kohota.

9. Päivittämällä pääsi elvytät elämääsi.
Aloittaessasi tekemään jotakin tarkista mielesi asetukset: joudutko tekemään vai saatko tehdä? Luovu ilomielin asioista ja asenteista, jotka turhaan kuormittavat mieltäsi. Mielessä on reset-nappi, jolla voi palauttaa itsensä tilanteen tasalle.

10. Ihmeile.
Vaali ihmettä, jonka osa olet. Katsele maailmaa sisäisen lapsesi silmillä. Ajattele kauniisti kaikista ja ole lempeä niille, jotka eivät itse näe ihmettä itsessään.