KIRJAT

Rohtoja raatajille

Tuhat tapaa kohota

Rohtoja raatajille on kiehtova, avoin ja omakohtainen kuvaus polusta, joka polveilee mahdollisuuksien maailmassa. Kirja tarjoaa lääkkeitä tautiin, joka uhkaa kaikkia työtä tekeviä. Taudin oireita ovat itsensä kutistaminen ja toisten vähättely. Jokaisella meillä on tuhat tapaa kohota ja muuttaa arki apeasta upeaksi. Ihmeitä syntyy, kun vähän säätää päätään ja käyttää kykyjensä koko skaalaa.
Työ-Suomi kaipaa uutta työotetta ja ihmeitä tuottavaa henkistä johtajuuutta. On aika kohottaa arkinen tekeminen uudelle tasolle, mutta kukaan ei siihen yksin pysty. Tarvitsemme toisiamme, sillä kaikki hyvä tehdään yhdessä: menestys alkaa sanasta me.

Sisältö

YHTENÄ - kun minästä kasvaa me

Yhtenä on kirja niille, jotka haluavat kehittää taitoaan tulla toimeen toisten kanssa. Hyvä yhteistyö ei löydy korvien vaan ihmisten välistä. Ryhmässä toimiminen edellyttää, että jokainen on valmis säätämään egonsa tasolle, jossa yhdessä onnistuminen on mahdollista.

On kahdenlaisia ryhmiä: vahvoja ja tyhmiä. Vahvassa ryhmässä ihmiset liittoutuvat keskenään ja käyttävät kykyjään yhteisen tahdon toteutumiseksi. Tyhmässä ryhmässä ihmiset toimivat itsekkäästi eivätkä sisäistä mitä ovat tekemässä. 

Hohtoa kohti

Se kohottaa mikä kolahtaa

Hohtoa kohti (2005) haastaa etsimään hohtoa työssä ja elämässä ja lietsoo hyväntahtoiseen kapinaan arjen latistumista ja tyhjänpäiväistä touhuamista vastaan. 

Kirjan ensimmäisessä osassa haetaan uutta potkua asiakkaiden hurmaamiseen, yhdessä tekemiseen ja omaan työhön. Toisessa osassa 50 ammattilaista kertoo, millaiset tekijät ovat heitä sytyttäneet ja kohottaneet. Syvästi puhuttelevat tarinat osoittavat, että syttymisessä on kyse oman ihmisyytensä kohtaamisesta.

Jokaisella on Juttunsa

Se nostaa mistä syttyy

Jokaisella on Juttunsa (2002) esittelee koeteltuja keinoja oman Juttusi oivaltamiseksi, tekemisen liekin sytyttämiseksi ja säilyttämiseksi. Liian monelle työ on pakkopaita, joka puetaan päivästä toiseen päälle raskain mielin. Mihin työn tekemisen riemu katoaa ja miten sen saa takaisin?

Kirjassa on neljä osaa: Kiteytä, Kevennä, Kohenna ja Kukoista. Pitää lakata kutistamasta itseään ja kaivaa rohkeasti esiin erinommaisuutensa ja käyttää oikeuttaan tehdä sitä mikä sytyttää.

Hikeä ja hurmosta

Hyvä työ tekee hyvää

Hikeä ja hurmosta (2000) on sähäkkä puheenvuoro uuden työotteen ja paremman johtajuuden puolesta. Kirja haluaa saada tavalliset tiistait tuntumaan vähemmän työltä ja enemmän elämältä. Latistaminen ja holhoaminen on heti lopetettava ja komentokulttuurille on jätettävä jäähyväiset. Tilalle ehdotetaan kukoistuskulttuuria, jossa ihmiset pääsevät todella näyttämään mihin pystyvät.

Kirja esittelee 18 toimintakulttuuria, jossa uudenlaista otetta on onnistuneesti opeteltu, ainakin hetken, sillä menestys ei kuulu kenellekään erityisesti.